App development voor Apple Vision Pro
De Apple Vision Pro is hot in de techwereld en ver daarbuiten. De innovatieve headset is nog niet beschikbaar in Europa, maar Who Owns The Zebra kon er toch al mee aan de slag om interactieve ervaringen te creëren. Ontdek hoe we de app development voor de Apple Vision Pro gaan aanpakken én hoe jij jouw demo kan aanvragen.
Vision pro headset
 • Wat is Apple Vision Pro?

  De Apple Vision Pro is een headset die digitale content toont in een fysieke ruimte. De headset filmt je omgeving en legt er eigenlijk een virtuele laag over. ‘Spatial computing’, zo heet dat. Je krijgt de interface rechtstreeks in de wereld om je heen te zien. Je bestuurt de Apple Vision Pro met handbewegingen, je ogen of je stem.

De headset dompelt je onder in een mixed reality, die augmented reality en virtual reality combineert.

 • Augmented reality (AR)
  Objecten die in de echte wereld bestaan, worden verrijkt met computer-gegenereerde objecten. Er worden bijvoorbeeld Instagram- of TikTok-filters over je eigen foto of video plaatst.

 • Virtual reality (VR)
  Het lijkt alsof je fysiek aanwezig bent in een totaal andere wereld, die enkel online bestaat. Je speelt bijvoorbeeld games waarin jij het personage bent dat zich in de fantasiewereld beweegt.

 • Mixed reality (MR)
  Fysieke en digitale objecten zijn allemaal deel van de ruimte en je kan er in realtime mee interageren. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe kast virtueel in je slaapkamer plaatsen, om te kijken hoe die in je interieur past.

De impact op web en app development
Met de Apple Vision Pro creëren we een heel nieuwe soort digitale ervaringen. Apps en websites waren nog nooit zo interactief: de content blijft niet hangen in het wereldwijde web en de besturing gaat veel verder dan touchscreens en een computermuis. Als de functionaliteiten en gebruikservaringen veranderen, evolueren app en web development mee.

Al sinds de lancering van de mixed-reality headset vinden we voortdurend nieuwe mogelijkheden om nóg meer uit deze interactieve ervaringen te halen. We pakken elk project in vier stappen aan:
Understand (analyse)
Eerst zoeken we uit of het project voordeel kan halen uit mixed reality. We analyseren het digitale vraagstuk en bekijken of de Apple Vision Pro het juiste antwoord biedt. Daarvoor kijken we naar de wensen en noden van de gebruikers. Als het voordelig is om een dynamische ervaring te creëren, gaan we all-in.
Shape (UX en UI)
De Apple Vision Pro moet je vooral intuïtief kunnen bedienen, door je handen of ogen te bewegen of via voice control. Het scherm wordt 3D en groter dan ooit, omdat de hele wereld je canvas is. Om de interacties tussen het fysieke en het digitale zo natuurlijk mogelijk te maken en een hoog comfort te garanderen, steken we extra veel tijd in het ontwerp van de user interface (UI) en de user experience (UX).
Proof of Concept (development)
Als de roadmap er ligt, werken we een minimal viable product uit. We beperken ons eerst tot de functionaliteiten die de kern van de oplossing vormen en bouwen nadien verder. We vragen de eerste gebruikers om feedback en kijken waaraan we nog moeten sleutelen om de eerste versie op-en-top te krijgen.
Repeat (testing)
We pakken de feedback stevig vast en meten de impact van onze verbeteringen. Door stapsgewijs bij te sturen, laten we het product groeien.
Gratis demo aanvragen
Wil je de Apple Vision Pro zelf eens testen en samen met ons sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? We komen graag langs met onze headset en een hoofd vol frisse ideeën.
Benieuwd wat dat geeft? Bekijk enkele voorbeelden van Apple.